Förbundskaptensrollen

ROLLEN SOM DISTRIKTSFÖRBUNDSKAPTEN

Från 12 år upp till 19 år bedriver Värmlands Fotbollförbund spelarutbildning i Förbundsmiljö. Under säsongen som spelarna i distriktet blir 14 år gamla, får man tre permanenta Distriktsförbundskaptener som har i uppgift att utbilda och utveckla spelare i aktuell ålderskull. Att vara DFK för ett distriktslag är ett viktigt och ärofyllt uppdrag. Våra ledord inom organisationen är:

EngagemangRespekt och Drivande - vilket skall genomsyra all vår spelarutbildning.

KOMMENTARER FRÅN DISTRIKTSFÖRBUNDSKAPTENER

Johanna Arnberg (DFK)
"Det absolut bästa med att vara Distriktsförbundskapten är att få följa med tjejerna under några av deras viktgaste år som fotbollsspelare. Med "viktigaste" menar jag att det ofta sker en stor utveckling hos tjejerna under distriktslagstiden. Både fysiskt och mentalt. Att få vara en del av det är häftigt!"

Niklas Sandin (DFK)
"Det bästa med rollen som Distriktsförbundskapten är att få guida och utbilda ungdomar som brinner för fotboll. Att dessutom få följa deras utveckling över tid!"

DISTRIKTSFÖRBUNDSKAPTENER

Kontaktuppgifter till nuvarande förbundskaptener finns under respektive distriktslag >>

Värmlands FF söker distriktsförbundskaptener

Värmlands Fotbollförbund söker Distriktsförbundskaptener (DFK) till flickor och pojkar födda 2008 och 2009.

Distriktslagsverksamheten är en del av Värmlands FF:s spelarutbildningsverksamhet. Distriktslagets verksamhet pågår från det år spelarna fyller 14 år upp till det år spelarna fyller 19 år.

Uppdraget innebär:

Som Distriktsförbundskapten ansvarar du för ett distriktslag. I ett DFK-team ingår två distriktsförbundskaptener och en distriktsförbundskapten målvakt.

Vi söker personer till följande roller:

• DFK och DFK Målvakt för F08.
  • DFK och DFK Målvakt för P08.
  • DFK och DFK Målvakt för F09.
  • DFK och DFK Målvakt för P09.

I ditt uppdrag som DFK ska du bland annat:

• Ansvara, tillsammans med övriga DFK i teamet, för att planera och genomföra samtliga samlingar för sin ålderskull de kommande åren.
  • Planera och genomföra verksamheten utifrån Värmlands FF:s riktlinjer för distriktslagsverksamheten.
  • Ha en dialog med föreningstränarna inför och efter samlingar.
  • Genomföra scouting av lag med spelare i aktuell ålder.

Kvalifikationer:

• Du ska vilja utveckla ditt tränar- och ledarskap.
  • Du ska ha genomfört tränarutbildning via SvFF/VFF. Högre utbildningar är meriterande.
  • Du ska ha aktuell erfarenhet från senior- och/eller ungdomsfotboll.
  • Du ska vara ett föredöme som ledare.
  • Du ska följa Värmlands FF:s spelarutbildningsplan och arbetssätt.
  • Du ska vara Värmlands FF:s ansikte utåt.
  • Erfarenhet från Värmlands FF:s spelarutbildning är meriterande.

Anställningsvillkor:
Uppdraget är arvoderat utifrån Värmlands FF:s ekonomiska bestämmelser.

Ansökan:
Ansökan med CV ska vara oss tillhanda senast den 30 september 2022. Rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan skickas till Henrik Blomquist via e-post: henrik.blomquist@varmlandsff.se.
Ange i ansökan vilken DFK-roll du söker.

Välkommen med din ansökan!