Program + innehåll, Träffpunkt Fotboll

På plats väljer du det seminarium som tilltalar dig utifrån de tema som erbjuds. Seminarierna är ca 55 minuter långa.  Med hjälp av subvention av avgifter från Värmlands FF och RF-SISU har vi möjlighet att erbjuda ett gediget innehåll till väldigt låg egenavgift.  Förutom två dagar av kunskapspåfyllning kommer vi även genomföra fotbollsfesten. En kväll fylld av god mat och underhållning i toppklass där vi även skall uppmärksamma några av den gångna säsongens prestationer.  Vi ser fram emot en intressant och rolig träffpunkt för fotbollen i Värmland. Och du; Ta gärna tåget till och från Arvika!

 

Följande valbara seminarium kommer erbjudas under träffpunkt fotboll.

Listan uppdateras löpande

Mounir Kraft Riahi - Futsal praktik och teori
Mounir jobbar sedan 2023 som Futsalutvecklare hos SvFF. Under det praktiska passet visar Mounir hur tränare kan sätta ihop en futsalträning. Mounir håller även i ett teoretiskt pass om futsalens grunder och futsaltaktik. 

Maria Busk – Inkludera målvakt i träning och match.
Maria Busk är ansvarig målvaktstränare i Degerfors IF samt målvaktsinstruktör hos SvFF. Under detta praktiska pass visar Maria hur vi på enkla sätt kan inkludera målavakten bättre i träning och match. 
Maria håller även i ett teoretiskt pass kopplat till målvaktsspel och målvaktsträning. 

Färjestad BK/Stefan Larsson – Att jobba för att stärka sitt varumärke
Stefan Larsson jobbar sedan 2014 som VD för Färjestad BK.
Under detta seminarium berättar Stefan hur FBK jobbar för att stärka och vårda sitt varumärke, och vilka vinster det innebär för en förening, liten som stor. 

IF Göta/Johan Engberg – Att skapa framgångsrika arrangemang
Johan Engberg jobbar som kansli- och sportchef på IF Göta, en förening som är i världsklass vad gäller att skapa stora arrangemang. Under detta seminariepass berättar Johan om framgångsfaktorer för att skapa framgångsrika och intäktsbringande arrangemang. 

Lotta Hellenberg/Lovisa Delby – Flicklandslagens arbetssätt i praktiken
Lotta och Lovisa jobbar som förbundskaptener för SvFF´s ungdomslandslag. 
Under dessa praktiska pass visar de hur ungdomslandslagen lägger upp träning utifrån lagens arbetssätt. 

L-O Mattsson – Mitt liv som fotbollsarbetare
Under detta teoretiska pass får vi följa hur en fotbollsarbetare från Köla som via cupvinst med Degerfors IF, allsvenskt avancemang med Ljungskile SK och förbundskapten för Sveriges U21 landslag, förde upp Sierra Leones landslag från plats 166 till 63 på FIFA´s världsranking!

Stefan Olofsson/Stefan Ärnsved – Träna som du vill spela – planera utifrån ditt arbetssätt
Stefan Olofsson jobbar som nationell fotbollsutbildare på SvFF och har mångårig erfarenhet som tränare och spelarutbildare på olika nivåer. Under detta teoretiska pass ger Stefan viktiga verktyg för att lyckas med sin träningsplanering och träningsgenomförande. 

Stefan Ärnsved/Stefan Olofsson – Hur vi kan jobba med nivåanpassning för att behålla och utveckla våra aktiva ungdomar
Stefan Ärnsved och Stefan Olofsson jobbar som nationella fotbollsutbildare på SvFF. Under detta teoretiska pass ger de oss nycklar och tips om hur vi kan jobba med nivåanpassning i vår fotbollsverksamhet. 

Tobias Solberg/Andreas Holmberg – Degerfors IF arbetssätt i praktiken
Tobias och Andreas jobbar som huvudtränare för Degerfors IF´s allsvenska herrlag. Under detta praktiska pass visar de hur de tränar för att lyckas med sin spelidé. 

Bosse Andersson, Djurgårdens IF + Patrik Werner, Degerfors IF –
Hur vi jobbar i sportchefsrollen för att bygga starka allsvenska trupper
Under detta pass beskriver de båda sportcheferna Bosse Andersson och Patrik Werner hur de arbetar för att skapa så starka trupper som möjligt, samt vilka olika förutsättningar de har utifrån sina roller. 

Sofie Lindén – Att leda barn med särskilda behov/NPF
Sofie Lindén jobbar på RF-SISU Värmland med särskilt ansvar för NPF och parasport. 
Under detta teoretiska pass får vi tips och verktyg för att framgångsrikt leda barn och ungdomar med NPF-diagnoser och särskilda behov.  

Jimmy Högberg - Att jobba med fotbollsfys
Jimmy är en välmeriterad fystränare med tidigare uppdrag både i landslag och klubblag på yttersta nivån. Jimmy leder oss genom ett teoripass och ett praktiskt pass, där han pratar om vikten av fysiologisk träning och planering av densamma för att undvika belastningsskador. 

Sebastian Borg – Jobba med matchanalys
Många tränare vill och använder sig av filmat material för att utveckla sina lag - och det sjunker lägre och lägre ner i åldrarna. Sebastian Borg, ansvarig matchanalytiker på SvFF, berättar om hur man på bästa sätt kan göra det - och hur det kan användas för att utbilda spelarna.

Camilla Olsson – Hur föreningen kan jobba för att få mer jämställd styrelse
Camilla Olsson jobbar som kanslichef på Värmlands Innebandyförbund och har varit med och tagit fram den numera internationella utbildningsplattformen; Fifty-Fifty.
Camilla berättar under detta seminarium om hur föreningen kan använda sig av Fifty-Fifty och i övrigt jobba för att få än mer jämställda styrelser. 

Patrik Persson – Maximera era fasta situationer
Patrik Persson är fd landslagstränare i Futsal som sedan sadlade om till elitfotboll. Patrik har tidigare jobbat i Sarpsborg 08 samt IFK Göteborg och tillhör numera IFK Norrköpings ledarstab. Patrik är en av få tränare i landet som specialicerat sig på Set Piece Coach, och under detta teoretiska pass visar han oss värdet av att ta hand om lagets fasta situationer.

Tommy Lundberg/Tomas Turesson – Betydelse av biologisk mognad för selektion och talangutveckling i svensk ungdomsfotboll 
Detta teoretiska pass tar upp betydelsen av biologisk mognad och hur klubbar kan arbeta aktivit för att ta hänsyn till variation i mognad och därmed skapa en bättre spelarutbildning för alla. 

Anders Svensson/Lotta Schelin/Stefan Olsson – Avslutning där Stefan Olsson är moderator och intervjuare