Program + innehåll, Träffpunkt Fotboll

På plats väljer du det seminarium som tilltalar dig utifrån de tema som erbjuds. Seminarierna är ca 55 minuter långa.  Med hjälp av subvention av avgifter från Värmlands FF och RF-SISU har vi möjlighet att erbjuda ett gediget innehåll till väldigt låg egenavgift.  Förutom två dagar av kunskapspåfyllning kommer vi även genomföra fotbollsfesten. En kväll fylld av god mat och underhållning i toppklass där vi även skall uppmärksamma några av den gångna säsongens prestationer.  Vi ser fram emot en intressant och rolig träffpunkt för fotbollen i Värmland. Och du; Ta gärna tåget till och från Arvika!

Följande valbara seminarium kommer erbjudas under träffpunkt fotboll.

Listan fylls på kontinuerligt

Mounir Kraft Riahi - Futsal praktik och teori
Mounir jobbar sedan 2023 som Futsalutvecklare hos SvFF. Under det praktiska passet visar Mounir hur tränare kan sätta ihop en futsalträning. Mounir håller även i ett teoretiskt pass om futsalens grunder och futsaltaktik. 

Maria Busk – Inkludera målvakt i träning och match.
Maria Busk är ansvarig målvaktstränare i Degerfors IF samt målvaktsinstruktör hos SvFF. Under detta praktiska pass visar Maria hur vi på enkla sätt kan inkludera målvakten bättre i träning och match. 
Maria håller även i ett teoretiskt pass kopplat till målvaktsspel och målvaktsträning. 

Johanna Ahlin/Peter Lindgren - Trygga styrelseuppdrag

Tomas Turesson/Tommy Lundberg - Fotbollsutbildning utifrån biologisk mognad
Detta teoretiska pass tar upp betydelsen av biologisk mognad och hur klubbar kan arbeta aktivit för att ta hänsyn till variation i mognad och därmed skapa en bättre spelarutbildning för alla. Vi får också en inblick i hur SvFF jobbar med deras Future Team-verksamhet. 

Alexander Tengryd - Head of coaching Odds Ballklubb

Erik Hellmén - Ät rätt för att orka prestera

Semir Mehanovic/Stefan Ärnsved – Träna som du vill spela – planera utifrån ditt arbetssätt
Semir och Stefan jobbar som nationella fotbollsutbildare på SvFF och har mångårig erfarenhet som tränare och spelarutbildare på olika nivåer. Under detta teoretiska pass ger Semir och Stefan viktiga verktyg för att lyckas med sin träningsplanering och träningsgenomförande. 

Semir Mehanovic/Stefan ärnsved – Hur vi kan jobba med nivåanpassning för att behålla och utveckla våra aktiva ungdomar
Stefan Ärnsved och Semir Mehanovic jobbar som nationella fotbollsutbildare på SvFF. Under detta teoretiska pass ger de oss nycklar och tips om hur vi kan jobba med nivåanpassning i vår fotbollsverksamhet. 

Karolina Lindgren/Jonas Rehnberg - Skapa aktiva träningspass

Elias Levi - Akademichef Degerfors IF

Sofie Lindén – Att leda barn med särskilda behov/NPF
Sofie Lindén jobbar på RF-SISU Värmland med särskilt ansvar för NPF och parasport. 
Under detta teoretiska pass får vi tips och verktyg för att framgångsrikt leda barn och ungdomar med NPF-diagnoser och särskilda behov.  

Jimmy Högberg - Att jobba med fotbollsfys
Jimmy är en välmeriterad fystränare med tidigare uppdrag både i landslag och klubblag på yttersta nivån. Jimmy leder oss genom ett teoretiskt pass och ett praktiskt pass, där han pratar om vikten av fysiologisk träning och hur denna integreras som en naturlig del i fotbollsträningen

Malin Elfman - Trygga idrottsmiljöer

Sebastian Borg – Jobba med matchanalys
Många tränare vill och använder sig av filmat material för att utveckla sina lag - och det sjunker lägre och lägre ner i åldrarna. Sebastian Borg, ansvarig matchanalytiker på SvFF, berättar om hur man på bästa sätt kan göra det - och hur det kan användas för att utbilda spelarna.

Magnus Karlsson, Elitfotbol Dam/Thomas Hasselgren, Svensk Elitfotboll - Panelsamtal om talangutveckling och elitmiljöer flick och pojk

Milou Werth - Spånga IS ledarrekryteringsplan

Claudio Pereyra - Jag gick från att vara ett problem till att bli lagkapten