Niclas Johanson ny kanslichef

Vi hälsar vår nya kanslichef, Niclas Johanson, välkommen.

Läs mer i Värmlands Folkblads intervju som återges nedan.

"Han är VFF:s nya kanslichef: ”Brinner för lagidrott”

Efter tio år som kanslichef hos Värmlands fotbollförbund valde Daniel Svedberg att söka sig vidare.

Den 16 september börjar den nya kanslichefen, Niclas Johanson, som bland annat varit verksam i Säffle FF och senare Säffle SK.

Han har inte jobbat med fotboll professionellt men Niclas Johanson, 52, som VFF:s nya kanslichef heter har mångårig erfarenhet av föreningsfotbollen.

Till en början i Säffle FF och senare i sammanslagningen mellan Säffle FF och Sifhälla SK som sedermera blev Säffle SK.

– Säffle FF är min moderklubb som jag spelade division 4 till division 2-fotboll med fram tills jag var 32-33. Senare var jag ungdomsledare i klubben där jag hade två söner som spelade. Från 2016 fram tills säsongen tog slut 2021 var assisterande tränare i herrlaget. Dessutom har jag varit kassör och lite annat, så jag är väl förtrogen med möjligheterna och ibland svårigheterna som föreningar stöter på, säger han.

Fram tills alldeles nyligen var han dessutom ledamot i Säffle SK:s styrelse.

– När det blev klart med nya tjänsten gick jag ur styrelsen. Jag vill inte ha någon jäv-situation eller att någon förening ska känna sig förfördelad. De ska känna ett förtroende för jobbet jag gör.

Under många år drev han familjeföretaget VärmLant AB som riktade in sig på förnödenheter inom lantbruk och drev ett antal anläggningar. Bland annat silon i Skattkärr samt Väse.

– 2018 sålde vi bolaget men jag jobbade kvar hos de nya ägarna under en tid. Men de sista två åren har jag jobbat hos E-handelsbolaget Askås.

Vad fick dig intresserad av tjänsten som kanslichef?

– Det var två vänner som tyckte att jag skulle söka tjänsten, att det passade mig. Sen när tjänsten gick att söka och jag såg kriterierna så tyckte jag att det passade mig och kanske kunde jag bidra om styrelsen fattade tycke. Vilket de gjorde och det känns bra, jag har sällan sett fram emot hösten så mycket.

Han brinner för föreningslivet i stort men i synnerhet just fotbollens föreningsliv.

– Spännande att vara en del av värmländsk fotboll och föreningslivet. Föreningarna har en viktig roll för ungdom och senior, där vill jag göra ett bra jobb för att underlätta att bedriva verksamhet. Jag brinner för lagidrott och styrkan i ett lag, så det är ingen enmansshow även om jag är ansvarig. Hela kansliet är ett team, säger han."