Nordvärmlands FF är ett av Värmlands främsta fotbollslag. Sina hemmamatcher i division 2 spelar man omväxlande i Ambjörby och Sysslebäck. Idag finns spelare från tolv olika nationer i laget. I en glesbygd som ständigt måste arbeta för att bevara service och invånare har man tagit över och driver mataffären, café, restaurang och second hand. Föreningen har också en aktiv barn- och ungdomsverksamhet och driver fritids- och entreprenadverksamheter som ger jobb till ungdomar samtidigt som invånarna får god service med trädgårdsarbeten, målning och reparationer.

- Nordvärmlands FF är ett lysande exempel på den stora betydelse som idrotten kan spela i samhället om den goda viljan och energin finns, säger Per Sundgren, Jämlikhetsfondens ordförande.

Priset kommer att delas ut den 4 oktober kl 18 på Tempo Nordvärmland, Livs & Restaurang i Ambjörby. Vid prisutdelningen medverkar bland andra Bo Halvardson (föreningens ordförande), Per Sundgren (Jämlikhetsfonden), Ann-Katrin Järåsen (f d kommunalråd), Suzanne Hällström (Fotbollförbundet), Bengt Berg (författare), Sven-Göran Eriksson (fotbollstränare) och musikerna Julia Sundholm och Alice Persson-Cikic.

Jämlikhetspriset delas 2021 ut för sjunde gången. I styrelsen för Jämlikhetsfonden, som stiftats av Per Sundgren och det fackliga idéinstitutet Katalys, sitter Per Sundgren (ordf), Johan Lindholm (Byggnads), Åsa Linderborg (journalist), Ingela Edlund (Seko), Lawen Redar (riksdagen), Gordon Hahn (Coompanion),) och Mats Wingborg (journalist).

För ytterligare information kontakta:

Per Sundgren, tel 073-733 68 92

Bo Halvardsson, tel 070- 640 02 89