Fair Play

Fair play kan enkelt översättas till rent och schysst spel. Inom svensk fotboll är huvudsyftet med Fair Play att skapa en lugn, trygg och utvecklande match- och träningsmiljö för barn och ungdomar. Fokus ska ligga på glädje, gemenskap och allas lika värde.

Fotbollen är en viktig samhällsaktör som, utöver det sportsliga arbetet, ska verka för att utveckla sunda värderingar bland barn och ungdomar. Oavsett vilken roll du har inom fotbollen, exempelvis: spelare, tränare, domare eller supporterande fotbollsförälder så är ett schysst beteende grundläggande.

Alla som verkar inom fotbollen behöver visa respekt och förståelse för andras roller och förutsättningar. Riktlinjerna för Fair Play baseras på svensk fotbolls värdegrund, som är en del av våra övergripandemål och strategier.

Du glömmer väl inte att...

  • spelarna är barn
  • fotboll ska vara roligt
  • vi vill varandras framgång
  • du är en förebild

Skriv ut material

Vi kan nog alla behöva bli påminda om Fair Play. Här kan du ladda ner material som kan skrivas ut och sättas upp vid fotbollsplanen, i omklädningsrummen eller vid föreningsfiket eller kanske användas som diskussionsunderlag innan träning.