Roligare Fotboll

Hur kan vi bättre möte barn och ungdomars intresse för idrotten? Hur skapar vi miljöer där de vill stanna kvar längre tid?

Roligare Fotboll - För en utvecklande fotbollsmiljö

 

Forskning säger att det finns minst 84 olika faktorer till att idrott är kul för barn och ungdomar. Det betyder också att det mest troligt varierar mycket mellan individerna i ett lag vilka faktorer som är viktiga för dem. Forskningen säger också att barn och ungdomar svarar samma saker oavsett ålder och att de vuxna tror andra saker är viktiga än vad utövarna svarar. 

För att hjälpa tränare att bättre möta barn och ungdomars behov inom idrotten har vi tagit fram ett arbetsmaterial som förening och tränare kan arbeta med för att utveckla sin fotbollsmiljö. Vi ser detta som ett jättebra komplement till spelarutbildningsplanen för att både utveckla spelarna på planen och för att utveckla sitt ledarskap.

Under våren 2024 har samtliga fotbollsutvecklare i våra föreningar blivit inbjudna till en genomgång på materialet och har du som tränare frågor tar ni i första hand kontakt med den funktionen i er förening.

För föreningar som saknar fotbollsutvecklare och är nyfikna på att arbeta med materialet, men känner att ni behöver lite starthjälp, tar kontakt med Anton Karlsson.