Sportslig uppdatering pandemin

Smittläget i Värmland är fortsatt allvarligt. Och det är dessvärre inga upplyftande rapporter som presenteras.
VFF har därför fattat nya beslut gällande den sportsliga delen:

Avseende seriespel för seniorer kommer i första skedet följande att gälla:

• Att inga tävlingsmatcher ska spelas under april är klart sedan tidigare.
  • Om inga lättnader meddelas från myndigheterna senast torsdag 22 april, kommer seriestart i samtliga seniorserier på distriktssidan att flyttas till helgen 22-23 maj.
  • Alla kvalspel ställs då in och endast direkt upp- och nedflyttning tar vid.
  • Omgångarna som inte kan spelas i början av maj kan då flyttas till oktober, då annars kvalspel i herrserierna skulle ägt rum. Dam kvalspelar inte, så där finns redan utrymme.
  • För 12-lagsserierna (div. 4-5 herrar) blir det även aktuellt med någon enstaka veckomatch.

Gällande DM uppmanas föreningarna att flytta fram sina matcher i första omgången och komma överens om nya speldatum. Matcherna bör undvikas att läggas under maj månad. Utan i början av juni, för att ta någon form av höjd.

Angående ungdomsserierna kan beslutet avvaktas ytterligare en vecka, då de inte ligger schemalagda att starta förrän tidigast andra helgen i maj.
Där finns i de flesta fall, dessbättre utrymme i spelschemat som tillåter spel redan under andra hälften av september och framåt, om omgångar behöver flyttas.
Hoppet lever emellertid fortfarande att barn- och ungdomsfotbollen kan få inleda tidigare än seniorerna.