Tränarutbildning C Dag 2, Karlskoga, 2020-10-17 kl. 08:30 t.o.m. 2020-10-17 kl. 17:30

Utbildning
Tränarutbildning C, Dag 2
Plats
Aggerudsskolan, Karlskoga
Arrangör
Värmlands Fotbollförbund
Startdatum
2020-10-17 kl. 08:30
Slutdatum
2020-10-17 kl. 17:30
Antal platser
16 (8 lediga)
Utbildningsansvarig
Richard Morero, richard.morero@varmlandsff.se
Sista anmälningsdag
2020-10-14
Beskrivning

Datum 17/10
Tid 08.30-17.30
Plats Aggerudsskolan, Karlskoga (praktik på Kilsta IP)
Instruktör Linda Boberg

Kursen innehåller två dagar. Detta är utbildningens DAG 2. Du anmäler dig till dagarna separat till det datum som passar dig.

Kursen anordnas av Värmlands Fotbollförbund i samarbete med föreningen.

Svenska Fotbollförbundet Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram. Kursen består av två kursdagar á åtta timmar.

Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

Inom barnfotbollen ska barnen vara i fokus. De förtjänar att mötas av en varm och inspirerande miljö där de får möjlighet att växa som både fotbollsspelare och individer. Träningen ska ha spelet som utgångspunkt och präglas av en hög aktivitetsgrad och mycket glädje.

I boken och webbplatsen som ingår i kursmaterialet får du träningstips och ett stort övningsregister med lekar, färdighets- och spelövningar samt hela träningsprogram. Du får också kunskaper om barns och ungdomars utveckling och konkreta förslag på hur du kan leda lärande och organisera träningen. Allt för att du ska bli tryggare i din roll som tränare och kunna erbjuda roliga och utvecklande träningspass när du står på planen med din träningsgrupp.

På den tillhörande webbplatsen finns ytterligare information om kursen, www.fogis.se/tuc, och där hittar du samtliga övningar och ett flertal filmade föreläsningar.

Låt dig inspireras inom områden såsom barns och ungdomars fysiska och psykologiska utveckling, tränarens förhållningssätt under match samt barnfotboll och lärande.

Kursdag 2, 08.30-17.30:

Inledning
Din spelform
Fika
Föräldramöte
Matchen
Lunch
Träningen
Fika
Praktik
Avslutning
Slut