B-diplom Ungdom dag 1+2 Degerfors, 2020-10-17 kl. 08:30 t.o.m. 2020-10-18 kl. 18:00

B-diplom Ungdom dag 1+2
Stora Valla, Degerfors
Värmlands Fotbollförbund
2020-10-17 kl. 08:30
Slutdatum
2020-10-18 kl. 18:00
Antal platser
16 (2 lediga)
2 800,00 SEK
Utbildningsansvarig
Richard Morero, richard.morero@varmlandsff.se
Sista anmälningsdag
2020-10-08

Tränarutbildning B Ungdom
Stora Valla, Degerfors
17/10 samt 18/10
08.30-18.00 båda dagarna
Instruktör: Lars Lööv
Medtag kläder för praktikpass
Lunch ingår

Innan utbildningen skall deltagaren ha gått igenom en förförståelse (beräknad tidsåtgång 1h) som finns här: https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/tranarutbildning/tranarutbildning-b-ungdom/utbildningen/

Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning B Ungdom vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år. Materialet är en fortsättning på Tränarutbildning C inom SvFF:s utbildningsprogram.

Kursen består av 4 kursdagar á åtta timmar. Mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

Träningen inom ungdomsfotbollen ska precis som inom barnfotbollen utgå från spelet. Alla fotbollsaktioner bygger på samverkan mellan spelarens tekniska, fysiska och psykologiska färdigheter samt spelförståelse. I Tränarutbildning B Ungdom visar vi hur dessa kvaliteter kan integreras i olika former av spelträning men också hur färdigheterna ska tränas isolerat.

I boken och webbplatsen som ingår i kursmaterialet får du bland annat kunskaper om ungdomars behov och utveckling. Vad du som tränare bör tänka på för att lärandemiljön ska bli optimal, hur du kan bygga upp och utveckla ditt lags spelsystem samt hur du kan analysera spelarnas och lagets prestationer under match är andra delar av bokens innehåll. Allt för att du ska bli tryggare i din roll som tränare och kunna planera och genomföra utvecklande träningspass.

På den tillhörande webbplatsen finns ytterligare information om kursen, www.fogis.se/tubu, och där hittar du samtliga övningar och ett flertal filmade föreläsningar. Låt dig inspireras inom områden som lärande, planering av ett träningspass, träningsinnehåll med utgångspunkt från spelet, målvaktsspel och fotbollsfys.