VFF:s spelarutbildning 12-19 år

Här kan du se vilka möjligheter du har som spelare till extra träning och fotbollsutbildning i VFF:s regi.

Vår ambition är att så många som möjligt ska vilja fortsätta spela fotboll så länge som möjligt i en så bra miljö som möjligt. Värmlands FF:s egen verksamhet är en förhållandvis liten del i en fotbollsspelares vardag och vi vill med vår spelarutbildningsverksamhet stimulera så många som möjligt. Därför erbjuder vi under distriktslagsperioden både träningar för kallade spelare, samt träningar som är öppna för alla att anmäla sig till.

12 år

VFF:s Fotbollsdag
Den 19 juni bjuder Värmlands Fotbollförbund in till en utbildande fotbollsdag för både flickor och pojkar födda 2007!

13 år

VFF:s Fotbollsläger
Ett fotbollsläger med fokus på fotbollsutbildning. Här tränar du med jämnåriga spelare från andra föreningar. Under detta läger erbjuds det också separat målvaktsträning. Lägret pågår mellan 16 juni till 18 juni.

14 år

Distriktssamlingar
Under våren och hösten finns det distriktssamlingar att anmäla sig till. De är öppna för alla som vill delta och du anmäler dig själv via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare från hela Värmland. Träningarna leds av VFF:s distriktsförbundskaptener tillsammans med medhjälpande instruktörer.

6 april eller 7 april - valbar anmälan till Munkfors eller Skoghall (pojkar & flickor)

4 maj eller 5 maj - valbar anmälan till Munkfors eller Skoghall (pojkar & flickor)

30 maj - anmälan till matchdag i Skoghall (pojkar & flickor)

Utvecklingsläger
Under sommaren har vi utvecklingsläger för både flickor och pojkar som brinner för fotboll. Lägret är tre dagar från 24 juni till 26 juni och har öppen anmälan. Du anmäler dig själv till lägret via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare från hela Värmland. Träningarna leds av VFF:s distriktsförbundskaptener och instruktörer.

15 år

Öppna distriktslagsträningar
Under våren och hösten finns det öppna distriktslagsträningar att anmäla sig till. De är öppna för alla som vill delta och du anmäler dig själv via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare från hela Värmland. Träningarna leds av VFF:s Distriktsförbundskaptener och VFF-instruktörer.

13 april och 14 april - valbar anmälan till Munkfors eller Skoghall (pojkar & flickor)

28 april - anmälan till matchdag 7 vs 7 i Kil (pojkar & flickor)

Förberedande läger (maj)
Under sommaren bedriver Svenska Fotbollförbundet utvecklingslägret i Halmstad. Ett utbildningsläger för de 15-åriga spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling. Inför utvecklingslägret åker Värmland till ett förberedande läger. 26 spelare blir uttagna att delta. Lägret är under Kristihimmelfärdshelgen torsdag-lördag.

Utvecklingslägret i Halmstad
SvFF:s utbildningsläger för 15-åringar. Hit kallas 16 spelare från varje distrikt i Sverige.

Öppna distriktslagsträningar
Under hösten finns ytterligare Öppna distriktslagsträningar att anmäla sig till.

16 år

Under året man fyller 16 bedrivs olika typer av utbildningstillfällen. I oktober/november startar DUT:en (Distriktsungdomsturneringen).

17 mars - Dubbelmöte mot Örebro (flickor)

24 mars - Dubbelmöte mot Örebro (pojkar)

25 maj - Öppen samling + matchanalys hos Hertzöga BK (flickor)

1 juni - Öppen samling + matchanalys hos Degerfors IF (pojkar)

Kvällsträning under hösten samt förberedande träningar inför DUT:en.

17-19 år

Nytt för 2019 är Värmlands Fotbollförbunds utbildning för 17-19 år! Mer info gällande denna del av spelarutbildningen kommer i slutet på juni.