VFF:s spelarutbildning 12-16 år

Här kan du se vilka möjligheter du har som spelare till extra träning och fotbollsutbildning i VFF:s regi.

Vår ambition är att så många som möjligt ska vilja fortsätta spela fotboll så länge som möjligt i en så bra miljö som möjligt. Värmlands FF:s egen verksamhet är en förhållandvis liten del i en fotbollsspelares vardag och vi vill med vår spelarutbildningsverksamhet stimulera så många som möjligt. Därför erbjuder vi under distriktslagsperioden både träningar för kallade spelare, samt träningar som är öppna för alla att anmäla sig till.

12 år

VFF:s fotbollsläger
Ett fotbollsläger med fokus på fotbollsutbildning. Här tränar du med jämnåriga spelare från andra föreningar. Under detta läger erbjuds det också separat målvaktsträning.

13 år

VFF:s fotbollsläger

14 år

Zonträningar
Under våren och hösten finns det zonträningar att anmäla sig till. De är öppna för alla som vill delta och du anmäler dig själv via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare i din zon. Träningarna leds av VFF:s zonledare tillsammans med medhjälpande instruktörer.

14-årsläger
Under sommaren har vi 14-årsläger, ett för flickor och ett för pojkar. Lägret är tre dagar och har öppen anmälan. Du anmäler dig själv till lägret via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare från hela Värmland. Träningarna leds av VFF:s zonledare och instruktörer.

Regionalt läger
Ett läger i Kristinehamns arena under höstlovet. Ett utbildningsläger för de 14-åriga spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling. Till det här lägret blir spelare kallade.

15 år

Öppna distriktslagsträningar
Under våren och hösten finns det öppna distriktslagsträningar att anmäla sig till. De är öppna för alla som vill delta och du anmäler dig själv via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare i din zon. Träningarna leds av VFF:s Distriktsförbundskaptener och VFF-instruktörer.

Förberedande läger (maj)
Under sommaren bedriver Svenska Fotbollförbundet elitlägret i Halmstad. Ett utbildningsläger för de 15-åriga spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling. Inför elitlägret åker Värmland till ett förberedande läger. 20 spelare blir uttagna att delta. Lägret är under Kristihimmelfärdshelgen torsdag-lördag.

Elitlägret i Halmstad
SvFF:s utbildningsläger för 15-åringar. Hit kallas 16 spelare från varje distrikt i Sverige.

Öppna distriktslagsträningar
Under hösten finns ytterligare Öppna distriktslagsträningar att anmäla sig till.

16 år

Öppna distriktslagsträningar under året. Under hösten spelas Distriktsungdomsturneringen där tre lag/grupp spelar matcher och tävlar om en plats i slutspelet.