VFF:s spelarutbildning 12-19 år

Vår ambition är att att varje fotbollsspelare ska nå sin fulla potential, finna glädjen i nationalsporten och utveckla ett livslångt intresse för fotboll. För att uppnå detta försöker vi sporra spelare genom öppna distriktsamlingar, uttagningar, matchdagar, målvaktsträningar och läger. Allt för att så många som möjligt, ska hålla på så länge som möjligt! Här nedan ser ni Värmlands Fotbollförbunds spelarutbildningsstege:

12 år

VFF:s Fotbollsdag
Måndagen den 15 juni bjuder Värmlands Fotbollförbund in spelare födda 2008 till en inspirerande fotbollsdag vid Sannerudsvallen i Kil. Dagen riktar sig till både flickor och pojkar där totalt 120 platser finns till förfogande. Under 2019 skapades en reservlista med över 40 spelare, så se till att anmäla dig i tid! Anmälan öppnar fredag den 17 januari!
Varmt välkommen med din anmälan!

13 år

VFF:s Fotbollsläger
Ett fotbollsläger med fokus på fotbollsutbildning. Här tränar du med jämnåriga spelare från andra föreningar. Under detta läger erbjuds det också separat målvaktsträning. Lägret pågår mellan tisdag 16 juni - torsdag 18 juni på, på Sannerudsvallen i Kil. Totalt finns 150 platser till förfogande.
Anmälan öppnar fredag den 17 januari!
Varmt välkommen med din anmälan!

14 år

Under 2020 är det spelare födda 2006 som går in i Distriktlagsverksamheten på allvar där det bedrivs träningar under våren, läger under sommaren samt träning under hösten.
Anmälan till distriktsamlingar och läger öppnar fredag den 17 januari!
Nedan kan ni se vilka datum som är aktuella:

Distriktsamling 4 april
Första distriktsamlingen under våren där pojkarna håller till i Kil och flickorna i Skoghall.

Distriktsamling 25 april
Andra distriktsamlingen under våren är uppdelad på samma sätt. Pojkarna är i Kil och flickorna är i Skoghall.

Matchdag 16 maj
En matchdag där vi arbetar med utbildning genom matcher. Samma visa även här. Pojkarna i Kil och flickorna i Skoghall.

Utvecklingsläger
Under sommaren har vi utvecklingsläger för både flickor och pojkar som brinner för fotboll. Lägret är tre dagar från 22 juni till 24 juni och har öppen anmälan. Du anmäler dig själv till lägret via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare från hela Värmland. Träningarna leds av VFF:s distriktsförbundskaptener och instruktörer.

Distriktsamling 24 oktober
Årets sista distriktsamling bedrivs för pojkarna i Kil och flickorna i Skoghall.

15 år

Under 2020 är det spelare födda 2005 som kliver in i det mest hektiska året inom VFF:s spelarutbildning. Här varvas öppna träningar med uttagningar. Allt för att uppnå hög kvalité på utbildningstillfället och kunna utveckla spelarna individuellt.
Anmälan till distriktsamlingen 5:e april öppnar fredag den 17:e januari!

Distriktsamling 5 april
Årets första distriktsamling som också är en öppen träning där man själv anmäler sig. Samlingen hålls för pojkarna i Kil och flickorna i Skoghall.

Distriktsamling 18 april
Den andra samlingen för året är en uttagning där 40 spelare kallas från pojk respektive flick. Pojkarna håller till i Kil och flickorna i Skoghall.

Matchdag 9 maj
Till denna samling kommer 30 spelare från pojk respektive flick att kallas. Här arbetar vi med utbildning genom matcher. Både pojkarna och flickorna är vid Sannerudsvallen i Kil.

Förberedande läger 21-23 maj
Under sommaren bedriver Svenska Fotbollförbundet utvecklingslägret i Halmstad. Ett utbildningsläger för de 15-åriga spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling. Inför utvecklingslägret åker Värmland till ett förberedande läger. 23 spelare blir uttagna att delta. Lägret är under Kristihimmelfärdshelgen torsdag-lördag.

Utvecklingslägret i Halmstad
SvFF:s utbildningsläger för 15-åringar. Hit kallas 16 spelare från varje distrikt i Sverige.

Distriktsamling 18-19 augusti
Vid detta tillfälle kommer 34 spelare från pojk respektive flick att kallas. Träningen hålls i Kil.

Distriktsamling 8-9 september
Vid detta tillfälle kommer 34 spelare från pojk respektive flick att kallas. Träningen hålls i Kil.

Distriktsläger 10-11 oktober
Vid detta tillfälle kommer 30 spelare från pojk respektive flick att kallas. Lägret för pojkarna hålls i Kil medans tjejerna intar Ilanda IP i Skåre.

16 år

Under 2020 är det spelare födda 2004 som kliver in i året där utbildningen gradvis blir mer fokuserad på spelet fotboll. Med det kommer också fler matcher mot andra distrikt. I slutet av året spelas Distriktsungdomsturneringen (DUT:en) där alla distrikt möter varann i en turnering. Anmälan till Distriktsamlingen 2 maj öppnar fredag den 17 januari!

Dubbelmatch 28-29 mars
Vid detta tillfälle kallas 30 spelare från flick respektive pojk till dubbelmatch mot ett annat distrikt. Matcherna spelas på Sannerudsvallen i Kil.

Distriktsamling 2 maj
En öppen distriktsamling där spelare själva anmäler intresse av att delta. Perfekt läge att utbilda sig samt visa upp sig för förbundskaptener. Samlingen hålls i Kil.

Distriktsamling 25 - 26 augusti
Vid detta tillfälle kallas 30 spelare från flick respektive pojk till distriktsamling i Kil.

Distriktsamling 15 - 16 september
Vid detta tillfälle kallas 30 spelare från flick respektive pojk till distriktsamling i Kil.

Förberedande läger 17-18 oktober
Vid detta tillfälle kallas 20 spelare från pojk respektive flick till läger inför DUT:en. Pojkarnas läger hålls vid Sannerudsvallen i Kil medans flickorna är vid Ilanda IP i Skåre.

DUT:en 2020
Till turneringen tas 20 spelare från flick respektive pojk ut och datum är ännu inte spikat. Förmodligen landar speldatum på 6-8 november alternativt 13-15 november. Spelplats ej klart.

17-19 år

För att fortsätta sporra våra spelare som inte är i en elitförening kommer vi att under 2020 starta upp ett 17-19 lag på både flick och pojksidan. Dessa lag kommer att ha en uttagning i maj samt en distriktsamatch under sommaren. Mer information kommer att gå ut till berörda föreningar under våren. Datum som gäller för distriktsamling är:

Tisdag 26 maj - Distriktsamling P17-19 (Kil)
Onsdag 27 maj - Distriktsamling F17-19 (Kil)
Lördag 25 juli - Distriktsmatch P17-19 och F17-19 (Kil)

Frågor och funderingar

Ibland uppstår frågor och funderingar. Då finns vi där för att ge er svar. Varmt välkommen med din fråga eller fundering till:

Hampus Ueltzhöfer
Spelarutbildning
Hampus.vff@varmlandsff.se