VFF:s nya spelarutbildning

Här kan du se vilka möjligheter du har som spelare till extra träning och fotbollsutbildning i VFF:s regi.

Från och med 2016 kommer spelarutbildningen att se ut så här.
De spelare som är födda 2000 och 2001 fullföljer sin distrikslagsverksamhet som planerat. Se respektive sida under distriktslagskallelser.

Vår ambition är att så många som möjligt ska vilja fortsätta spela fotboll så länge som möjligt i en så bra miljö som möjligt. Värmlands FF:s egen verksamhet är en förhållandvis liten del i en fotbollsspelares vardag och vi vill med vår spelarutbildningsverksamhet stimulera flera istället för att begränsa tillgången till bra utbildningstillfällen för ett begränsat antal spelare.

12 år

VFF:s fotbollsläger
Lägret är öppet för alla flickor och pojkar men begränsat i antal pga utrymme. Där tränar du fotboll tillsammans med jämnåriga i 3 dagar. Lägret har oftast bedrivits på Hammarö. Lägret innehåller även en målvaktsgrupp.

13 år

VFF:s fotbollsläger
Lägret är öppet för alla flickor och pojkar men begränsat i antal pga utrymme. Där tränar du fotboll tillsammans med jämnåriga i 3 dagar. Lägret har oftast bedrivits på Hammarö. Lägret innehåller även en målvaktsgrupp.

14 år

Zonträningar
Under våren och hösten finns det zonträningar att anmäla sig till. De är öppna för alla som vill delta och du anmäler dig själv via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare i din zon. Träningarna leds av VFF:s zonledare tillsammans med medhjälpande instruktörer.

14-årsläger
Under sommaren har vi 14-årsläger, ett för flickor och ett för pojkar. Lägret är tre dagar och har öppen anmälan från och med 2016. Du anmäler dig själv till lägret via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare från hela Värmland. Träningarna leds av VFF:s zonledare och instruktörer.

Regionalt läger
Ett läger i Kristinehamns arena under höstlovet. Ett utbildningsläger för de 14-åriga spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling. Till det här lägret blir spelare kallade.

15 år

Zonträningar/Zonturnering
Under våren och hösten finns det zonträningar och en zonturnering att anmäla sig till. De är öppna för alla som vill delta och du anmäler dig själv via VFF:s hemsida. Här får du möjlighet till extra fotbollsutbildning tillsammans med spelare i din zon. Träningarna leds av VFF:s zonledare tillsammans med medhjälpande instruktörer.

Götalandslägret i Halmstad (maj)
Under sommaren bedriver Svenska Fotbollförbundet elitlägret i Halmstad. Ett utbildningsläger för de 15-åriga spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling. Inför elitlägret åker Värmland till Götalandslägret som ett förberedande läger. 20 spelare blir uttagna att delta. Lägre är under Kristihimmelfärdshelgen torsdag-lördag.

Elitlägret i Halmstad
SvFF:s utbildningsläger för 15-åringar. Hit kallas 16 spelare från varje distrikt i Sverige.

Zonträningar
Under hösten finns ytterligare zonträningar att anmäla sig till.

16 år

Zonträningar och SvFF:s cuper för 16-åringar. Mer info kommer efter hand här.