Skärpta allmänna råd i Värmlands Län

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten i samråd med Smittskydd Värmland beslutat om skärpta allmänna råd i Värmlands Län.
Följande gäller fr.o.m. 12 november:

De skärpta allmänna råden (som i en första fas gäller till och med den 10/12, men kan förlängas) innefattar att alla uppmanas:

• avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,
  • avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar,
  • om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
  • avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas.

För idrottsrörelsen gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare och inte idrottare som har idrotten som huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell seniorelitnivå).

– Vi har sett hur smittspridningen ökat i länet och också följt utvecklingen där grannregioner fått skärpta krav. Så dagens besked var väntat. Vi har försökt att förbereda specialdistriktsförbunden för det här scenariot och hoppas och tror att föreningarna nu snabbt kommer anpassa sin verksamhet.
Att idrotta är viktigt, men matchen mot viruset är den viktigaste, säger distriktsidrottschef Thomas Sundenhammar

För att ytterligare förtydliga gäller följande för föreningar i Värmland:

Tävlingar
All tävlingsverksamhet stoppas.
Redan tidigare har Hallvärmländskan ställts in.
Nu står det klart att det inte heller blir någon futsal, i alla fall inte på denna sida årsskiftet.

Träningsmatcher
Inga träningsmatcher får spelas oavsett ålder. Gäller såväl fotboll som futsal.

Träningar
Endast spelare födda 2005 och yngre får genomföra träningar.
Har föreningen lag med blandade åldrar födda 2004-2005 får således endast de spelare födda 2005 delta i träning.

Spelarutbildningstillfällen, VFF
All spelarutbildning fram till årsskiftet ställs in.
Berörda tillfällen är: Spelarutbildning Futsal, Distriktsmatch mot Södermanlands FF för F17-19 och P17-19.