Värmlands FF startar upp ungdomsråd

Syftet med detta är att ungdomar som idag spelar fotboll i Värmland ska ha möjlighet att vara med och påverka sin verksamhet

Ungdomsrådet ska fungera som bollplank till förbundets styrelse och kommittéer. Ett annat syfte är att ungdomarna ska få lära sig om demokrati i idrotten, vilket kan stärka dem att i framtiden vilja bli delaktiga i föreningens eller förbundets arbete.

Vi kommer att under 2021 starta upp en pilotgrupp, där ungdomarna själva får vara med och påverka och forma ungdomsrådets upplägg. Vi vill nu ha er hjälp med att hitta passande personer för detta uppdrag. Ungdomsrådet kommer att bestå av 8–10 personer, helst med representanter från hela Värmland. Vår intention är att pilotgruppen ska bestå av fotbollsspelare med olika bakgrund, i åldern 13–17 år.

Har du någon spelare i ditt lag eller din förening som du tror skulle passa för detta uppdrag, mejla då namn och kontaktuppgifter, senast den 31 oktober, till anneli.bergdahl@svenskfotboll.se

Vi hoppas att vi med er hjälp hittar ungdomar som är nyfikna, vill lära sig mer om vilka rättigheter de har inom sitt idrottande, samt vill få möjligheten att påverka värmländsk fotboll.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta någon av oss:

Anneli Bergdahl, 070-685 99 39 Utvecklingskommittén, VFF
Sara Carlsson, 070-685 85 71 Styrelsen, VFF