Information från DK

Här följer information från DKs möte 9 juni.

Det var ett tag sedan som ni hörde något från oss. Pga Corona-epidemin har vårat arbete gått på sparlåga, då vi inte kunnat genomföra de uppgifter som ligger på vårat bord. Nu ser det ut som läget ljusnar. Serierna planeras att starta upp med enkelserier. Därmed återupptar vi vårat arbete med att få er, domare, klara inför seriestarten. 9 juni hade DK ett möte där vi diskuterade hur denna återuppstart ska ske. Här får ni en övergripande informaiton om vad som kommer hända. Senare kommer mer specifik information, till de det berör.

Vi har fått dispens av styrelsen att återuppta våra fortbildningar för 11vs11-domare. Dessa är planerade till 27 och 28 juni samt 4 och 5 juli. Utbildningarna är godkända med vissa förbehåll, som vi kommer informera om i samband med inbjudan. Som vanligt gäller deltagande i hela kursen, godkänt regelprov och godkänt löptest för att ni ska vara godkända som domare. Kurserna publiceras inom kort, varpå inbjudan kommer skickas ut till er som var anmälda i våras men fick kursen inställd.

I och med att vi får genomföra dessa kurser har vi beslutat att från och med 6 juli krävs genomförd utbildning för att få döma, detta gäller även träningsmatcher. Fram till 6 juli är det godkänt att döma träningsmatcher utan genomförd kurs. Vi har ett stort antal förändrade regler i år. I och med att serierna genomförs i enkelserier kommer varje domslut vara viktigt. Därmed är det extra viktigt att vi är säkra på reglerna, och vänjer lagen med de nya reglerna under träningsmatcherna.

Nu när vi återupptagit säsongen så kommer vi informera löpande om vad som sker inom domarorganisationen. Det är fortfarande mycket som vi inte vet hur vi ska genomföra, men förhoppningsvis har vi svar på detta inom kort.

Stefan Frimodig
Ordf.DK