Ny bok om Värmländsk fotbollshistoria

2018 skrev Håkan Kamp en artikelserie om värmländsk fotbollshistoria i NWT. Nu blir den serien grunden i en bok, Från torgboll till allsvenskan - mer än 100 år med värmländsk fotboll, som kommer ut i höst.

Samtliga artiklar i serien är omarbetade och dessutom finns många helt nyskrivna kapitel och en hel del nygamla bilder. Bildmaterialet är rikt och spänner över drygt 120 år.

En hel del handlar förstås om de största värmländska klubbarna, matcherna och stjärnorna, men i boken finns också mycket om utveckling, rekord och kuriosa från de lägre serierna.

Boken är fortfarande under produktion, så slutresultatet är inte klart. Men det blir en inbunden bok med ungefär 300 sidor i A4-format. Priset blir cirka 250 kronor per exemplar.

Det är 100-årsjubilerande Värmlands fotbollförbund som är beställare. Citytryck i Karlstad sköter layout och tryckning.

Hur stor upplaga det blir är inte helt bestämt, men även om efterfrågan skulle bli stor, kommer det troligen inte bli någon andra upplaga tryckt. Förhandsintresset kommer till stor del att styra upplagans storlek.

Så vill du försäkra dig om minst ett exemplar bör du redan nu maila namn, adress och telefonnummer till någon av dessa adresser:
boken@varmlandsff.se
hakan.kamp@hotmail.com
annelie.larsson@varmlandsff.se.
Du kan även ringa Håkan Kamp, 070-64 65 705.