Schysst spel med Grönt kort

Till höstsäsongen 2019 införde fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan SvFF, distriktsförbunden och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen.

Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lagen, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Ex. peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar.

Här kommer några tips utifrån frågor och erfarenheter under de första veckorna:

• Kortet delas ut till en spelare i motståndarlaget tillsammans med en motivering i samband med att lagen tackar varandra efter matchen.
  • Ibland har man fullt upp med att hålla reda på sitt eget lag… Ta då hjälp av en förälder som får i uppgift att utse och dela ut kortet med en motivering.
  • Prata gärna med motståndarlaget ledare inför match och ta reda på om någon spelare redan fått många kort.

Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.
Dela matchen – dela upplevelsen
#gröntkortförfairplay

Läs mer om Grönt Kort på Svenska Fotbollsförbundets hemsida
Här finns både förslag på kriterier man kan använda, såväl som andra tips.