Värmlands FF startar utbildningssamarbete med Olympiacos FC

14-19 april tar Värmlands Fotbollförbund första steget i ett utbildningssamarbete då spelare och ledare reser till Grekland för några utbildande dagar tillsammans med klubben Olympiacos FC.

Utbildningsprojektet består av tre delar;
Spelarutbildning, Ledarutbildning samt Utveckling av flick- och damfotboll.

- Det här samarbetet är en fantastisk möjlighet för oss i vår utveckling. Vår ambition är att vara med och driva utvecklingen av svensk fotboll framåt, och detta kommer höja oss ytterligare en nivå i vår fotbollskompetens. Svensk fotboll har sedan några år tillbaka gjort stora satsningar på ledar- och spelarutbildning, så vi ser fram emot att lägga ihop två goda pusselbitar och skapa något alldeles extra här i Värmland, säger Richard Morero på Värmlands Fotbollförbund.

VFF får i detta samarbete också en fantastisk möjlighet att dela med sig av erfarenhet och kunskap om flick- och damfotboll, som just nu är ett prioriterat område i grekisk fotbollsutveckling.

- Här tas vi emot med öppna armar och har, förutom Olympiacos FC, kontakt med flera damfotbollsklubbar i Grekland som ser fram emot vårt besök.

Värmlands Fotbollförbund har delat ut sex utbildningsstipendier; Två ledarstipendier och fyra spelarstipendier.

- Stipendiaterna på ledarsidan är Fia Carlsson och Oskar Westerlind. Spelarna som fått stipendium är Elin Svahn och Sara Öjebo på flicksidan, och Simon Wagnsson och Timmie Lundquist på pojksidan. Stipendiaterna är goda ambassadörer för värmländsk fotboll, både vad gäller att ta ansvar för sin egen fotbollsutbildning som att vara en god förebild och representant för vårt distrikt.

För mer information och frågor om utbildningssamarbetet, kontakta Richard Morero
richard.morero@varmlandsff.se, 054-770 71 03