Trygga domare 2018

Vi skall givetvis fortsätta arbetet med att skapa en trygg arbetsmiljö för våra domare/matchledare, och vi hoppas att våra föreningar fortsatt vill vara en viktig och avgörande medspelare i detta även säsongen 2018!

Inför denna säsong har vi gjort en justering vad gäller föreningens åtagande. 2017 krävde vi att en Trygga domare-förening skulle bistå med en domarvärd vid VARJE av föreningen anordnad hemmamatch. Då vi hörde att flera föreningar hade svårt att tillsätta domarvärdar till främst matcherna i 11 mot 11, vill vi inte att föreningens engagemang i Trygga domare skall falla på detta. Därför har vi ändrat kravsättningen till "starkt önskemål" att där finns en domarvärd i matcherna 11 mot 11. Dock SKALL det finnas en domarvärd i matcherna upp till och med 9 mot 9 – det är i spelformerna 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7 samt 9 mot 9 där de flesta nyutbildade domarna dömer, och således där föreningen behöver vara ett extra stöd.

Information om Trygga domare finns på följande länk: http://www.varmlandsff.se/certifiering-fotboll-for-alla/trygga-domare/

Vi ser fram emot en härlig fotbollssäsong tillsammans med er, där vi skall fortsätta stärka och utveckla Värmlands roll på den svenska fotbollskartan!