Regional futsalliga för damer

Svenska Fotbollförbundet bjuder in till den Regionala Futsalligan säsongen 2017/2018.
Det har beslutats att införa ett nytt tävlingsformat för damerna, Regionala Futsalligan. Efter avslutat seriespel väntar SM-slutspel med kvartsfinal, semifinal och final.

En stor skillnad jämfört med tidigare år är att man inte längre kan nå SM-slutspel via distriktskval. Vill man ha chans att slåss om SM-titeln måste man se till att anmäla sig till den Regionala Futsalligan.
Detta är ett första steg mot en nationell seriepyramid även på damsidan.

Följande gäller:
- Regionala Futsalligan spelas fullt ut enligt FIFA:s regelverk.
- Speltid: 2 x 20 min effektiv tid.
- Matcherna ska spelas på trä- eller sporthallsgolv.
- Läktarplatser för minst 100 personer rekommenderas.
- Speldagar under tidsperioden november– mitten av januari.
- Serierna delas in regionalt.
- Matcher kan genomföras i såväl sammandragsform som enkelmatcher.
- Hemmalaget bokar arena och bemannar sekretariat.
- Varje lag spelar två matcher mot varje annat lag i sin seriegrupp enligt seriemetoden.
- Ligan har SM-status d v s efter avslutad serie spelas slutspel, segrande förening i
slutspelet utses till Svenska Mästare i Futsal för damer.
- Anmälan till SvFF, olika SDF kommer att administrera serierna som tidigare år.

Anmälan sker via följande länk: http://fogis.se/anmalanregionalafutsalligan
Fyll i formuläret och klicka på "skicka". När detta är gjort är ni anmälda.
För att vara garanterad plats i seriespelet ska anmälan ske senast den 15 augusti.

Ekonomi
- Anmälningsavgift 2 000 kr per förening, betalas till administrerande distrikt innan seriens start.
- Hemmalaget ska, i samband med matchen, betala domararvode enligt fastställda föreskrifter gällande ekonomisk ersättning till domare, Futsal.
- Kostnaderna för hallhyra står hemmalaget för.
- Resebidrag finns att ansöka via SvFF från en specifik resefond, se vidare i tävlingens föreskrifter.

Tävlingens föreskrifter och övrig information
Tävlingens föreskrifter finns här

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET