Anmälan till Samsynsträffar!

Vi saknar anmälan från fotbollsföreningar till de Samsynsträffar som ska hållas!

Vi vill att minst en person från respektive förening kommer till den informationsträff, där även representanter från föreningens aktuella kommun och SISU Idrottsutbildarna kommer att närvara.

Värmlands Fotbollförbund tillsammans med ishockey, handboll och innebandy, har tillsammans med Värmlands Idrottsförbund arbetat fram en modell för att undvika att verksamheterna krockar upp till 12 års ålder. Modellen handlar om att sätta barnen i centrum och lutar sig mot den forskning som finns inom barn och ungdomsidrotten.
Modellen går under namnet SAMSYN Värmland.

Vi vill i och med den här satsningen undvika att våra ungdomar i för tidig ålder måste "välja" idrott. Vi tar hänsyn till att ungdomarna kan hålla på med fler idrotter och kommunicerar planeringen med de andra idrotternas ledare.

Vi som är de stora idrotterna i distriktet kan medverka till ett idrottande på längre sikt i flera idrotter. Vi är överens om nya riktlinjerna som klargör tävlingssäsongerna för sommar och vinteridrott.

Vi förklarar begreppet högsäsonger:
Handboll oktober – mars
Ishockey oktober – mars
Innebandy oktober – mars
Fotboll april - september

Vilka möjligheter, svårigheter medför detta? Är det möjligt att genomföra i kommunen?
Hur kan samarbetet stärkas mellan idrotterna på lokal plan. Hur blir det med cuper som ligger utanför tävlingssäsongen?

Vi vill att ni i första hand anmäler er till respektive plats där er kommun är hänvisad till. Se nedan.

Sunne, 9 maj
Frykensalen, Bibliotekshuset, Sunne (Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors)

Arvika, 10 maj
Idrottshuset, kafeterian, Arvika (Arvika, Årjäng och Eda)